Ta' ud og tegn

Ta’ ud og tegn er tegneopgaver, der tager udgangspunkt i verden omkring os – i byen og i naturen. Formålet er, at gøre det nemt og enkelt for børnehavepædagoger og forældre at arbejde kreativt og kunstnerisk med børnene i deres nærmiljø ved at udnytte det lokale byrum og natur til børns kreative udfoldelse. Opgaverne sætter alle sanser i spil!

Via menupunkterne til venstre kommer du frem til siderne, hvor de forskellige opgaver kan downloades og printes. Det, der downloades, er en præsentation af tegneopgaverne, som den voksne kan læse op for børnene. Selve opgaverne løses i skitsebøger eller på løse ark. Man behøver altså kun printe en enkelt opgave ud, selvom man har 15 børn med på tur.

Skitsebøger
Vi lægger op til at opgaverne løses i skitsebøger, da en privat skitsebog fungerer som en slags arkiv over barnets tegnemæssige udvikling. Det er en god idé, hvis den voksne har tid til at skrive ned i skitsebogen, hvad barnet fortæller om det, der er tegnet. Når man senere ser på tegningerne er det sjovt at have barnets egne iagttagelser med.

Opgaverne er egnede til børn fra 5 år.

  
     
Børnenes Kunstklub – et samarbejde mellem ni museer i Region Syddanmark